dimarts, 24 de novembre de 2015

La possible ampliació del Heron City no és bona pel comerç de proximitat

L'associació de Veïnes i veïns de Porta fa temps que ha mostrat el seu rebuig a l'ampliació del Heron CIty. Tot el projecte en si ha estat un fracàs que ha portat a diferents modificacions del model de negoci. SI al seu inici era un centre d'oci ideat per l'Alcalde Clos ara és mig outlet i oci amb la meitat de tendes tancades. L'obertura només farà mal al petit comerç. Esperem que aquest reaccioni manifestant-se en contra. La unitat dels barris del districte de Sant Andreu i Nou barris afectats amb la dels comerciants és la única garantia que aquest enéssim projecte no properi encara que a la Casa Gran hagin fet la  vista grossa davant del poderos fons inversor que hi ha darrera Heron.


Comunicat de la Coordinadora d’Associacions Veïns i Entitats de Nou Barris
En una reunió celebrada el dimecres 22 de juliol hem tingut coneixement que el projecte d’ampliació de l’espai comercial a l'Heron City va ser aprovat per via de silenci administratiu el passat mes de gener, i que aquesta aprovació inicial deixa en mans del promotor la decisió de fer efectiva aquesta ampliació.
L’aprovació va tenir lloc quan des del teixit social i comercial de Nou Barris i Sant Andreu i des de la majoria de l'oposició política a l’Ajuntament s'havia demanat la paralització del projecte i quan el govern municipal va donar a entendre que efectivament estava paralitzada. És una mostra més de la manca de transparència, de l’absència de diàleg i de priorització dels interessos crematístics per sobre de qualsevol altra consideració social que el consistori del senyor Trias ha mostrat reiteradament al nostre districte.
Des del seu inici, aquesta Coordinadora va rebutjar el mateix projecte de l'Heron City i va preveure alguns dels seus problemes. Aquest centre comercial es va fer en contra d’un projecte anterior, elaborat pels barris, molt més integrador i respectuós amb la trama comercial de Nou Barris i Sant Andreu. El model de centre lúdic era una mostra extrema de mercantilització del lleure que ha mostrat greus insuficiències (que han portat per exemple al tancament de les macro-discoteques). La seva infrautilització n'és un exemple clar.
Ara es tracta de resoldre els problemes de baixa rendibilitat del negoci immobiliari optant per una solució comercial que afegeix noves pressions sobre el teixit comercial molt més tradicional i integrat en el territori de Nou Barris i Sant Andreu. Si es té en compte que a més coincideix amb l’ampliació del centre comercial La Maquinista, la situació resulta insuportable i totalment injustificada.
Ni els barris ni el teixit comercial del districte necessiten un model de comerç segregat i controlat per uns pocs grans grups. Per tant, demanem als promotors i a l’Ajuntament que busquin una alternativa al projecte.
Coordinadora d'Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris
Barcelona, 24 de juliol de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada