divendres, 15 de novembre de 2013

El Consell de Barri posa sobre la taula els problemes més calents.

L'assistència de la Regidora i el gerent va ajudar al to reivindicatiu.

Atur, desnonaments, brutícia, soroll, obres a la Sóller van ser els temes estrella.

 El passat dimecres dia 6 de novembre varem fer un Consell marcat per l'assistència de la Regidora Irma Rognoni que feia molt temps que no veiem. Els temes pactats de l'ordre del dia van ser:
  1. Informació de les obres a la plaça Sóller: planificació, pla d’usos baixos i procés participatiu (Pla d’usos – Pl. Sóller)
  2. Obres a l’Escola Aloma
  3. Recursos ocupacionals i desnonaments
  4. Informe d’actuacions de convivència Renfe-Meridiana
  5. Equipaments municipals: camp de futbol de l'Alzamora i Can Verdaguer
 Del primer punt l'Avv de Porta es va queixar que després d'iniciar les obres no tenen cap constància documental de les obres i pressupost de la Sóller, més que paraules.
 La Regidora i el Tècnic de barri van explicar que es farà un procés de gestió col·lectiva de l'espai remodelat de la Sóller. En aquest espai tenen cabuda els joves que es una llarga reivindicació historica, encara que ningú parla encara de Casal. L'Avv va dir que les entitats es reuniran el proper dimecres 13 per fer una proposta comuna a l'Administració.
Igualment es va posar en dubte que la part est dels baixos de la Sóller es mantinguin sense arreglar.
La sr. Irma Rognoni va fer una exposició massa llarga de recursos i plans habitacionals  i de treball (centrats bàsicament en el  jovent) de que disposa avui la gent amb dificultats.
No tot estava arreglat doncs la presentació d'una primera assemblea d'aturats de Nou Barris, que es reuneix als locals de l'Avv, va demostrar amb la lectura del Manifest que el nostre barri i el Districte pateix un dels aturs més grans de la ciutat. Estaven presents els aturats per donar suport a la demanda. Van demanar una reunió amb la Regidora.
La família Vanessa-Kamran i els seus dos nens petits, del carrer Alcudia, van reivindicar una solució al seu 3er. intent de desnonament que tenen pendent. L'Oficina d'Habitatge no dóna cap solució des de l'abril quan es va produir el primer intent de llançament per part dels Jutjats de Barcelona. La Regidova dir, que ara Caixa Catalunya portava el seu cas, i que si no havia trucat per veure quin pis social li atorgaven.
Al dia següent la família, amb el recolzament de l'Avv de Porta i l'Associació 500x20 estaven a les portes de l'Oficina d'Habitatge, que va tancar portes, per demanar el telèfon a la Regidora al que trucar per un pis de lloguer social. No van poder entrar. El Districte estava tancat i més d'una decena de policies antidisturbis impedien el pas.
L'equip de Govern va informar de les obres de l'escola Aloma, de la intervenció als edificis del Patronat d'Habitatge per regular les juntes de veïns i del traspàs de la gestió de Can Verdaguer a una nova empresa privada.
Diversos veïns es van queixar del soroll a la Sóller i de la brutícia al solar buit del c/Pintor Alsamora. Els joves van reivindicar un Casal per donar sortida a les inquietuds de desenes de joves aturats que estan a les places sense fer res.
Al final la regidora va desaparèixer tan ràpidament que les entitats no van poder ni tant sols compartir les seves inquietuds amb ella.
Al punt de temes pendents, el vicepresident del Consel va demanar explicacions del superàvit de diners de l'UBAE. El president de l'Avv va criticar els preus abusius de les instal·lacions i que l'entitat UBAE no doni explicacions de les seves actuacions ni atengui una reunió amb l'Avv i Gerència. També es va informar de la signatura de la cessió per 3 anys del solar del c/Piferrer dins el Pla Buits a l'Associació de Veïns i Veïnes per fer horts soci-terapeutics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada