dimecres, 4 d’octubre de 2017

Posicionament de la Federació Transforma Porta davant els fets d'aquests últims dies a Catalunya

La Federació Transforma Porta, entitat que gestiona l’Ateneu La Bòbila del barri de Porta (Nou Barris), mostrem amb fermesa el nostre rebuig als fets repressius i intimidadors que fa servir l’Estat espanyol i que estan succeint darrerament a Catalunya, a Barcelona i, en definitiva, als nostres barris i espais de convivència.D’aquesta manera, volem manifestar:

  • que l'escalada repressiva i amenaçadora del Govern espanyol i els poders judicials sobre la ciutadania catalana, qui la representa i sobre qui vol manifestar políticament una nova relació amb l'Estat espanyol
  • representen un intent de dominació per mitjà la força. Creiem que aquesta situació no només no ajuda a torbar solucions que passin per una negociació amb els actors pertinents, sinó que la fa cada cop més difícil.
  • que la via judicial, policial i militar porta a una deriva autoritària que ens allunya dels valors que defensem moltes entitats de l’àmbit comunitari. La participació, la cohesió social i la lluita contra les desigualtats i l’exclusió social han de ser la base de les nostres relacions amb l’administració, sigui quina sigui. Qualsevol acte que atempti contra aquests elements serà rebutjat i denunciat.
  • que aquestes mesures que empra el govern espanyol vulneren els drets civils que, de manera reiterada, els moviments socials hem lluitat i defensat en altres ocasions davant les institucions i la classe política catalana.
  • Les entitats que configuren la Federació Transforma Porta volem manifestar la nostra ferma creença en els principis de la democràcia directa, la participació ciutadana en la vida social i política i l'autoorganització de les classes populars. Aquests principis els defensem en els nostres estatuts i volem deixar clara l'aposta pel dret a decidir en el barri, la ciutat i el país. Cap llei pot aturar el progrés a una societat millor, on l'educació transformadora i l'economia social i solidària estiguin al servei de la majoria de la població i no d'uns pocs, que sovint imposen els interessos d’una minoria privilegiada. Amb l'actuació del Govern espanyol aquests principis estan avui en perill i fem una crida a defensar-los davant la deriva policial i judicial.
FEM UNA CRIDA A LA DEFENSA DE TOT ALLÒ QUE CREIEM IMPORTANT PER GARANTIR I FER PREVALDRE ELS VALORS QUE COMPARTIM COM A ACTORS COMUNITARIS COMPROMESOS AMB LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL DES DEL MÓN LOCAL!

Entitats que conformen la Federació Transforma Porta: AE Creu del Sud, Assemblea d’Aturats i Aturades de Nou Barris, Associació 500x20, Casal de Joves Porta-Sóller i Associació de Veïns i Veïnes de Porta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada