diumenge, 5 d’abril de 2020

La solidaritat s'enten per Nou Barris, Barcelona i altres ciutats de l'Àrea Metropolitana

La Pandèmia ha colpejat sobre mullat. Les llars treballadores acaben de ser colpejades per un nou cop econòmic devastador quan encara no havien sortit del forat de precarietat en que s'havien submergit des de la crisi econòmica subjacent al 2007.

Tot i així, les xarxes de solidaritat creades entorn les entitats socials tradicionals i les sorgides a la calor del 2007 en endavant han ressorgit amb noves energies que intenten suplir on les administracions han deixat abandonades a milers de llars pobres que no surten ni a les estadístiques oficials. Els mitjans de comunicació porten setmanes bombardejant sobre el COVID-19 el que ha permès al Sistema esborrar d'un cop les responsabilitats polítiques, econòmiques i financeres de la plutocràcia en la crisi del 2007.

Quan la crisi del 2007 mutava a una nova i enorme crisi encara més perillosa, la pandèmia permet trobar un culpable exogen al Sistema al que carregar la responsabilitat de tot. L'opinió pública s'ho està empassant però la realitat econòmica a peu de carrer és desesperant encara que la TELEpedia esmerci en fer-nos creure en un "buenismo" generalitzat fruit dels aplaudiments de les 20h. Hi ha una multitud d'entitats a nivell de barri que han vist com la xarxa pública de seguretat social està plena de forats on es colen desenes de milers llars en la profunditat d'un forat sense fi de la misèria.

Activisme i solidaritat a peu de carrer sense gaires eines disponibles però molta bona voluntat. Mentre el Gobierno de España ven propaganda que no s'abandonarà ningú, els bancs preparen el nou negoci del repartiment dels crèdits, a pagar pels empobrits o avalats per l'Estat. El BCE ha llençat una línia de crèdits per valor de 750.000 milions per salvar els balanços de la Banca i les grans empreses mentre el teixit industrial de la petita i mitjana empresa que salva l'ocupació s'enfonsa.

En aquesta realitat volen remarcar el valor de les iniciatives solidàries locals.


BARCELONA

DISTRICTE de NOU BARRIS #XarxaSuport9B

Entitats del barri de Porta - l'Ateneu La Bòbila:
Xarxa de Suport 3Voltes Rebel. Pg Urrutia 125, Nou Barris, Barcelona
Xarxa Suport Verdum
Xarxa de Suport Mutu Trinitat
Xarxa de Suport AV Ciutat Meridiana
      • ✊️ Telèfon: 633763450 // avvcmeridiana@gmail.com
Xarxa de Suport Can Peguera
      • ✊️ Telèfon: 601 28 25 29
Xarxa de suport Canyelles
Xarxa solidària de Prosperitat en temps de Coronavirus

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada