diumenge, 14 d’octubre de 2018

Manifest i assemblea del veïnat al voltant dels horts de Maladeta

manifest

MALADETA ÉS DEL POBLE!


Dilluns 8 d'octubre a les 08h un grup de persones contractades pel propietari d'un dels solars del carrer Maladeta, ubicat al barri de Porta (Nou Barris), va destruir els horts que ocupaven el terreny. Els horts són una iniciativa comunitària impulsada fa deu anys per persones jubilades que, cansades que el boom de la construcció estigués dinamitant l'urbanisme històric del barri, van dinamitzar els solars buits del carrer amb la construcció d'una rambla d'horts urbans.

La notícia de l'atac va arribar ràpidament a orelles de les veïnes i, davant d'aquest context incert, es va transmetre la informació a una xarxa d'agents comunitaris que, sense pensar-s'ho, van baixar al lloc dels fets. Durant una llarga estona de discussions, el veïnat que es va reunir a la zona va aconseguir frenar l'atac als horts. Tot seguit es va iniciar un procés de mediació, amb la interlocució de la Guàrdia Urbana i altres càrrecs tècnics de l'Ajuntament de Districte. Diverses conselleres es van apropar al lloc dels fets i van donar suport i consell a les veïnes que gestionaven la situació. Finalment, la negociació va acabar amb el tancament de la zona afectada per garantir la seguretat del perímetre, tot permetent al veïnat tenir una porta d'accés a la zona afectada.

Actuar en només una de les tres parcel·les que constitueixen el solar on s'ubiquen els horts no és coherent, ja que qualsevol projecte que es vulgui desenvolupar en aquest solar ha d'ocupar les tres parcel·les que el formen. Per això, considerem els fets de dilluns un atac contra un projecte comunitari, sense cap mena d'objectiu que suposi una millora del barri.

L'Associació de Veïnes i Veïns de Porta us volem convidar a participar de les futures convocatòries. Actualment les nostres intencions són:

    • Rehabilitar l'espai afectat
    • Iniciar una denúncia amb el suport de la FAVB contra els responsables dels fets de dilluns
    • Pressionar als partits perquè es posicionin sobre el futur dels solar de Maladeta

Els especuladors immobiliaris continuaran destruint la ciutat si no actuem. Perquè el veïnat tenim dret a decidir on i com volem viure, unim-nos!

Estigueu atents a properes convocatòries, la lluita continua.

PROU ESPECULACIÓ!

EL VEÏNAT FA UNA ASSEMBLEA PER DECIDIR ELS OBJECTIUS PER DEFENSAR LA RAMBLA DE PORTA COM UN ESPAI PÚBLIC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada