dimarts, 18 d’abril de 2017

cap discriminació per raó de religió, sexe o conviccions: SÍ A L'ORATORI DEL CARRER JAPÓ

SUPORT AVV PORTA A ORATORI CARRER JAPÓ

La junta de l'Avv de Porta ha constatat que:
  • que la religió entra en el terreny de lo personal i no de lo públic.
  • que el nostre país es diu aconfessional però en realitat no existeix una separació clara de l'estat amb l'església, sobre tot la catòlica, que provoca multitud de conflictes i greuges comparatius.
  • que totes les religions tenen dret a tenir un espai de referència on exercir-la amb els seus feligresos.
El fet d'estigmatitzar una religió, i en aquest cas la musulmana, és un fet polític, per aïllar un grup de ciutadans per la seva religió.Estem en contra d'usar les creences, la religió, el sexe o les conviccions polítiques com eina per marginar cap persona o col·lectiu. 

Per la qual cosa, la Junta de l'Avv Porta dona suport al manifest signat per diferents organitzacions i entitats de 9barris pel dret a L’OBERTURA D’UN CENTRE DE CULTE AL CARRER JAPÓ DE PROSPERITAT  i fem una crida a la serenitat i a la convivència.

signat per la junta Avv Porta


MANIFEST ENTITATS DE 9BARRIS


SÍ A L’OBERTURA D’UN CENTRE DE CULTE AL CARRER JAPÓ DE PROSPERITAT

Davant la pròxima obertura d’un centre de culte musulmà al carrer de Japó de Prosperitat, les entitats que signem aquesta carta volem fer públic el nostre suport a l’obertura d’aquest espai sempre que compleixi les condicions legals i el respecte a la bona convivència veïnal que se’n deriva.

El barri porta molts anys lluitant per millorar la seva urbanització i les condicions de vida del veïnat, una lluita en la qual les entitats continuem implicades, i estem d’acord que el nou centre, com a lloc de pública concurrència, ha de respectar el descans de les veïnes i veïns i la seva activitat no ha de causar molèsties al carrer.

D’altra banda, la comunitat musulmana té el mateix dret que qualsevol altra a trobar un espai adient on desenvolupar les seves activitats religioses i culturals. Un dret que deriva del Dret Fonamental a l’exercici de la llibertat religiosa, emparat per la Constitució, i que ha estat regulat i desenvolupat pel Parlament de Catalunya a la Llei 16/2009 del 22 de juliol sobre els centres de culte.

 Ja fa temps que coneixem les persones del Centre Islàmic, l’entitat que vol obrir aquest espai i que ha obtingut els permisos legals per fer-ho. És una entitat oberta al veïnat, que ha participat en els espais compartits per les entitats de Nou Barris, com el Festival de Sopes, la Cultura va Festa o la Xarxa 9 Barris Acull, a més d’impartir des de fa uns mesos classes obertes d’àrab per a nens i nenes al local de l’Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat.

La comunitat musulmana forma part del veïnat de Nou Barris.

Un dels objectius principals del moviment associatiu és treballar per la convivència, la igualtat de drets i la no discriminació de les persones que compartim els barris. Que totes les veïnes i veïns, sense importar l’origen, la ideologia o la creença, se’n sentin part en llibertat, a la vegada que respectant els drets dels altres. La Prosperitat sempre ha estat un barri orgullós de ser un lloc d’acollida, convivència i lluita per millorar les condiciones de vida de tot el veïnat.

Fem una crida a totes les entitats, institucions i veïnes i veïns de Prosperitat i de Nou Barris per acollir aquest nou centre, les seves activitats i les persones que el promouen, així com a acompanyar el veïnat proper perquè aquesta acollida sigui satisfactòria, no se senti atacat en els seus drets i el nou centre es converteixi en un espai de diversitat i en una riquesa per al nostre barri. Les entitats estarem al costat de totes les veïnes i veïns.

Barcelona, 29 de març de 2017

• Xarxa 9 Barris Acull • Associació de Veïnes i Veïns de Prosperitat • Prosperitat Cultura en Acció 2 (PECA 2), gestió del Casal de barri de Prosperitat i del poliesportiu Valldaura • Associació Juvenil Socio-Cultural de Prosperitat, gestió del Casal de Joves de Prosperitat • Parròquia de Santa Engràcia • Userda 9, cooperativa de consum responsable de Prosperitat • Comitè de Zona Acció Catòlica Obrera (ACO) 9 Barris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada