divendres, 24 de març de 2017

2017-03-21 asamblea veinal : volem la rambla de Porta a Maladeta


El passat dimarts 21 de Març  unes 60 veïnes vam participar en l’assemblea veïnal per reivnidicar que els solars del carrer Maladeta no acabin sent edificis de vivendes. Vam demanar a la iniciativa privada que deixi tranquil el barri i utilitzi els diners per a fer negoci en un altra lloc. No necessitem pisos a 5000 euros el m2! Estem preparats per un possible desallotjament dels horts perquè són una barricada contra l'especulació urbanística en el nostre barri.
Maladeta i la nova plaça Sóller del 2020, són cabdals per a la reintroducció de biodiversitat i així naturalitzar la ciutat per generar una millor qualitat de vida.  Per aquest motiu demanem la paralització de noves construccions d'edificis al carrer Maladeta, i la conversió en una rambla modificant el Pla General Metropolità.
La política del sól a l'Ajuntament de Barcelona ha de tenir en compte la situació dels barris més empobrits amb dues finalitats: reservar sòl per equipaments i de cara a noves necessitats en el futur. L'Ajuntament ha de fer un esforç inversor. Hem demanat a la Regidora del Districte que la inversió en terra públic és imprescindible per revertir la privatització de la ciutat. Però en aquests moments no sembla una prioritat per aquest gobern. La requalificació dels solars que reivindiquem per a ús públic tornarien aquesta zona al seu origen quan un altra pla urbanístic va destruir les torres "per modernitzar el barri" però va acabar el sòl en mans de la iniciativa privada que l'únic que vol és guanyar diners. Al carrer Pintor Alsamora tenim un exemple en la darrera promoció gentrificadora de Neinor Homes que properament entrarà a l'IBEX35.
Els horts de Maladeta són una iniciativa veïnal sorgida durant  el respir de la crisis immobiliària del 2007 que consisteix en l’ús d’espais inútils en alguna cosa profitosa. La majoria són jubilats, són del barri, són veïns i fan salut en els horts. Encara que hi ha veïnat que no els hi agrada aquest horts demanem que es sumin a la reivindicació de la rambla de porta perquè són una trinxera contra el ciment i el totxo. O potser, prefereixen un mur a 15 metres de la seva finestra?
La Rambla de Porta és el que importa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada