diumenge, 25 de maig de 2014

L'Ajuntament avorta la Inauguració Popular de l'Espai Comunitari Porta

A l'ombra del que seria el dia després a l'Ateneu Harmonia
Un canvi de panys unes hores abans impedeix la Festa.


El Col·lectiu Tranforma Porta neix amb l'objectiu d'afegirse a la Plataforma de Gestión Ciudadana.


Les persones concentrades van ensenyar la targeta vermella a la regidora del NO!!

Unes 50 persones ens varem concentrar per inaugurar aquest equipament tancat des de fa mesos al·legant diferents motius per l'Equip de Govern.
El mateix mati uns operaris contractats per l'Ajuntament van canviar el pany per impedir l'entrada dels veïnat a la qual estava convidada la regidora i l'Alcalde Trias.
A les 19h la Gerent del Districte Gemma Arau va fer presència per explicar a la nostre gent perquè estava tancat el centre i donava finalment una reunió per negociar l'obertura inmediata de l'Espai que es va fer  el dilluns 26 amb uns resultats que podrem comprobar com es plasmen amb les paraules de la Regidora el proper Consell de barri:
Les nostres demandes són:

  • Volem una nova reunió per negociar el nostre projecte i la vostra proposta que coneixem parcialment.
  • Manifestem la voluntat que el grup anomenat TRANSFORMA PORTA, vol la cessió directa per subvenció fins a final d'any 2014 de la gestió de l'Espai Comunitari, prorrogables si a la data no hi ha un acord sobre el model de centre a implementar a la Sóller i el conjunt de la remodelació de la plaça.
  • No volem que la gestió de l'Espai Comunitari sigui entregada a l'empresa que gestiona Can Verdaguer.
  • Us enviem la documentació que hem elaborat des de fa mesos resumida en 3 documents que us serviran per veure el grau de compromís del teixit associatiu amb el projecte d'Ateneu i d'Espai Comunitari.
  • Desitgem que aquests documents siguin llegits amb deteniment en el ben entès que són el nostre punt de partida de negociació i són fruit de dos anys d'elaboració de les entitats.
Com a l'Ateneu Harmonia i Can Vies...
Porta vol un Ateneu a la Sóller amb gestió comunitària.


Encara que a una escala més petita, les entitats de Porta ens afegim a la marea ciutadana per gestionar espais de manera comunitària lluny de l'empresa privada i els seus guanys. Estem en desacord amb la manera patrimonialista en com l'Ajuntament enten la gestió dels espais públics que son de tots ... tal com al dia següent demostraria Ateneu Harmonia i en els darrers dies Can Vies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada