diumenge, 20 de gener de 2013

Reunió amb Regidoria acaba sense acord sobre la Sóller

El passat dia 14 de gener del 2013 ens varem reunir amb l'Equip de Govern de la Regidoria de Nou Barris la Junta de l'Avv amb representants d'altres Entitats del barri.
La Regidora com ha passat molts altres cops no va estar present perquè tenia actes protocol·laris a la casa Gran.
L'objectiu de la reunió era veure si finalment la Regidoria canviava d'opinió i s'avenia a negociar amb les Entitats altres usos dels baixos de la Sóller que no fossin un magatzem.
Varem presentar amb dues setmanes d'antelació un ordre del dia. L'Equip representat pel Gerent no portava cap paper. Dit d'altra manera, res del que es parlava allà podia ser presentat públicament. És norma d'aquest Districte venir a les reunions sense papers, sense dades, sense ordres del dia, etc...
L'ordre del dia que varem proposar va ser aquest:
  1. Futur de la Sóller (remodelació- implicació Ajuntament) // 1983-2013 - 30 anys de la seva inauguració tema central Festa Major 2013
  2. El seu entorn immediat i actual com a plaça central del barri (manca d'activitats, comerç, bar espai central, festes, seguretat, etc)
  3. Paper que ha d'acomplir l'Espai Comunitari Porta que hi ha al baixos (Casal de Joves, Assemblea Habitatge 9barris/Associació 500x20, espai per CF.Alsamora-Piferrer, magatzems entitats, Asssociació Gitana, dinamització plaça, etc) - demandes formulades per carta a Regidoria.
  4. Acabaments obres Can verdaguer, trasllats entitats- demandes formulades per carta en darrers correus intercanviats
  5. altres possibles (Pla BUITS, ......)
Al nostre parer l'Equip de Govern de l'Ajuntament de Nou Barris no té cap pla de futur de la plaça Sóller, una de les més grans de la ciutat i que aquest mes d'abril fa 30 anys va ser inaugurada.
Respopecte del 2 punt portaven vagues idees sobre la reobertura del bar de la plaça que vàrem proposar i que tenien interès en fer revifar el comerç sempre "i quan hi hagi iniciativa privada", el que ells diuen emprenedors o sigui autònoms.

La Regidoria vol traspassar obres i gestió dels baixos de la Sóller a una Fundació Privada.

Al tercer punt el Gerent va deixar ben clar que els baixos de la Sóller el volen donar a la Fundació Privada "Banc d'Aliments". Quan vam acusar-los que tenien diners per fer obres i no per fer l'Espai Comunitari Porta el Gerent va respondre que l'Ajuntament no es gasta res.
Segons el Gerent, Juan carlos ALTAMIRANO, els diners els posa aquesta Fundació.
A tot això res de papers, tot són paraules, que permeten la possibilitat de dir el contrari al dia següent.

El Gerent es guarda informació rellevant sobre el projecte Sóller.

Volem conèixer la veritat abans de reunir-nos amb l'Alcalde.

 Volem que la Regidoria respongui llavors a les següents preguntes que no va fer el seu Gerent el dia de la reunió. Les volem conèixer perquè no volem anar a una reunió amb l'Alcaldia de la ciutat a fer perdre el temps a l'alcalde ni a nosaltres, voluntaris, tampoc ens sobra:
  • projecte tècnic de les suposades obres a la Sóller
  • permisos de Sanitat per manipular i emmagatzemar menjar.
  • documentació dels suposats acords amb la Fundació Privada "Banc d'Aliments" per gestionar i fer les obres als baixos de la Sóller. Volem conèixer el pla arquitèctonic, el pla d'obres, els terminis d'utilització dels baixos, el marc legal de tot plegat... qui fa les obres, qui paga, qui gestiona, durant quan temps, qui es fa amo de la plaça Sóller, etc...
Esperem que el sr. Gerent sigui capaç d'escriure el que va dir a la reunió amb les mateixes paraules començant que no podia haver un Espai Comunitari Porta perquè hi ha perill per les persones que entren al centre.
No sabem com ell s'atreveix a venir a fer els Consells de barri!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada