diumenge, 13 de gener de 2019

vota!! INICIATIVA CIUTADANA: salvem Maladeta

INICIATIVA CIUTADANA

PREGUNTA:

"ESTIC D’ACORD QUE S’INCLOGUI UN PUNT ESPECÍFIC A L’ORDRE DEL DIA DEL CONSELL DEL DISTRICTE DE NOU BARRIS PER TAL QUE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA INICIÏ ELS TRÀMITS PERTINENTS PERQUÈ EL SOLAR DEL CARRER MALADETA, UBICAT ENTRE ELS CARRERS ALCÚDIA I ESCULTOR ORDOÑEZ, SIGUI DECLARAT ESPAI PÚBLIC."

DEFINICIÓ DE LA INICATIVA

Davant l’inici d’un procés especulatiu al carrer Maladeta amb la construcció de pisos per part de promotors privats, presentem aquesta iniciativa ciutadana per demanar la incorporació d’un punt específic a l’ordre del dia del Plenari del Consell del Districte de Nou Barris per aprovar iniciar els tràmits perquè el solar del carrer Maladeta, al barri de Porta del districte de Nou Barris, sigui declarat espai públic. Aquesta iniciativa es presenta d’acord amb l’article 9 del reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona, del 6 d’octubre del 2017.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS QUE EN DEMANEN L’APROVACIÓ

Els presents solars buits del carrer Maladeta, compresos entre el carrer Escultor Ordóñez i el carrer Alcúdia, són el resultat d’una expropiació que l’Ajuntament va fer a veïnes i veïns del barri fa vint anys.
Els resultats d’aquesta acció són: menys cases històriques al barri i la venda dels solars a especuladors privats que volen convertir l’habitatge en una mercaderia, oferint així la possibilitat de seguir omplint la ciutat de ciment, quelcom que li sobra.
Els horts que actualment ocupen els solars de Maladeta són una iniciativa comunitària impulsada fa 10 anys per persones jubilades que, cansades que el boom de la construcció estigués dinamitant l’urbanisme històric del barri, van donar una nova vida a aquest espai buit de Porta. Els horts, doncs, es van convertir en una trinxera contra l’especulació urbanística.

A principis de novembre l’Ajuntament ens va informar que els propietaris dels solars de Maladeta han demanat una llicència d’obra. Per aquest motius l’Associació de Veïnes i Veïns de Porta, amb el suport de la Federació Transforma Porta, hem impulsat aquesta Iniciativa Ciutadana amb l’objectiu que, a partir de la recollida de 800 signatures com a mínim, puguem incloure un punt específic a l’ordre del dia del consell de districte de Nou Barris per tal que l’Ajuntament de Barcelona iniciï els tràmits pertinents perquè el solar del carrer Maladeta sigui declarat espai públic.

REQUISITS PER SIGNAR

• Ser major de 16 anys.
• Estar empadronat/ada a Barcelona.

CAPÇALERA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES
PODEU PASSAR a VOTAR als FULLS DIPOSITATS a L'ATENEU LA BÒBILA i a l'ASSOCIACIÓ de VEÏNES i VEÍNS de PORTA...
-signatura individual-

Cap comentari:

Publica un comentari