dimarts, 5 de juny de 2018

ÀGORA de Porta: La sanitat pública i la salut a debat

El diumenge del dia 3 de juny de 2018 el col·lectiu Âgora de l'Ateneu La Bóbila, juntament amb l'Assemblea de Aturats de Nou Barris va organitzar una xerrada-debat sobre la salut i el sistema sanitari al barri de Porta.

Sota l'amenaça de la pluja que durà tot el dia, l'assistencia de veïns i veines va estar tot un èxit. Podem dir que els assistents van ser unes 70 persones. Paralelament es van realitzar altres activitats com va ser pintar un mural i jocs per nens.

Van asistir com a ponents:
  1. Elba Tenorio. Metgessa especialista en sanitat pública. “ Model sanitari català i privatització”
  2. Pep Cabanyol. Periodista de SICOM: “Medi ambient i salut”
  3. Tamara Sancho. Metgessa de Familia. Rebelió Primària. “Atenció Primària”
  4. Trini Cuesta. SAP Muntanya. “Lluita per la sanitat pública de qualitat”. 
Desprès de l'exposició dels ponents va tenir lloc un debat amb una alta participació que va fer palès la importància i l'interés pels problemes de la salut en el barri. Questions sobre com afecten a la nostra salut el medi ambient i la crisis, o bé, el procés de privatització del sistema sanitari i les retallades a la sanitat, van ser els eixos del debat.


 La paella que no falti

Desprès de tancar l'acte, van recuperar forçes amb una suculenta paella i unes tapes-gourmet elaborades per les companyes de l'Assemblea de Aturats de Nou Barris. Sota els porxos de la plaça Sóller amb una pluja que mai ens va abandonar la jornada va concloure amb cançons i guitarres que van posar a prova la creativitat dels companys i companyes

Cap comentari:

Publica un comentari