dilluns, 9 d’abril de 2018

A LES ENTITATS I ALTRES COL·LECTIUS:

FEM FRONT COMÚ DAVANT LES AGRESSIONS I PRESENCIA FEIXISTA A NOU BARRIS

Durant les últimes setmanes, les agressions, intimidacions, amenaces, etc per part de grups feixistes que sovintegen el Carrer Japó i altres punts de 9Barris han incrementat. Davant d’aquesta escalada i percebent la necessitat de trobar solucions immediates, es van generar, en pocs dies, diferents espais paral·lels en pro de la convivència i la lluita antifeixista per fer front a aquesta situació.
Un d’aquests espais va ser el dissabte passat quan ens vam trobar un grup de veïnes i entitats i casals de joves de 9Barris i vam analitzar com estava la situació. Dins d’aquest grup, hi havia gent que ha participat en el seguiment dins de 9Barris Acull i persones que van assistir a l’assemblea convocada per veïnes a Àngel Pestanya.
Aquesta trobada tenia dos objectius: d’una banda, veure com ens estaven afectant personalment aquests esdeveniments i, de l’altra, veure com ens organitzàvem conjuntament per a donar resposta. Del primer objectiu, podem extreure les següents reflexions:
  • Sentiments d’inseguretat, frustració, impotència i ràbia.
  • Falta d’experiència i formació en la lluita antifeixista.
  • Falta d’organització i coordinació entre entitats i altres col·lectius del barri
  • Necessitat d’unificar un discurs davant del què està passant.
  • Desinformació en alguns fets o poca veracitat en algunes comunicacions
  • Necessitat de treballar paral·lela i coordinadament la normalització de l’obertura de la mesquita i la lluita antifeixista.
  • Preocupació per la relativització davant la presència dels grups feixistes.
  • Necessitat d’implicar a entitats i gent d’altres territoris a aquesta lluita.
D’altra banda, després de escoltar-nos i compartir aquestes reflexions, va sorgir la prioritat de generar un nou espai ampli on organitzar-nos entitats, veïnes, col·lectius i altres agents per a donar resposta a la presència i les agressions d’aquests grups feixistes. Creiem fermament que és necessari treballar aquest punt juntament amb la normalització de l’obertura de la mesquita del Carrer Japó. Ambdues fites són perfectament compatibles.
És per això, que volem convocar-nos totxs el proper dissabte 7 d’abril a les 11h a l’Ateneu Popular 9Barris a una assemblea oberta per a construir i plantejar, de manera col·lectiva, solucions a aquesta situació.
Firmen veïnes de 9Barris i persones vinculades als Casals de Joves (Prosperitat, Roquetes,Guineueta), Bidó de 9Barris, UCFR Zona Nord.

Cap comentari:

Publica un comentari