dimarts, 27 de febrer de 2018

Reobertura ya de l'Oficina de Benestar Social del Districte de Nou Barris !


Ja fa uns mesos que l'Oficina de Benestar Social del Districte de Nou Barris es va tancar en contra del criteri de les entitats del barri que creuen que un districte com el nostre, Nou Barris, amb llars tant mancades de recursos no pot quedar-se sense aquest servei.
Com no hem obtingut resposta de la Generalitat de Catalunya, ens hem adreçat al Síndic de Greuges perquè intervingui en aquest afer entre la ciutadania i l'administració autonòmica.
Aquesta és la carta que hem presentat a registre de la Sindicatura:

Benvolguts/des,
Des de l'Associació de Veïns i Veïnes de Porta contactem amb vostès amb motiu del tancament de l'Oficina de Benestar Social i Família situada al carrer Lorena (CP 08016).
A les entitats i veïnat del barri de Porta i del districte de Nou Barris ens decep conèixer la notícia de
què al territori ja no s'ofereix un servei orientat a tractar les necessitats de persones i famílies que, habitualment, pateixen situacions de vulnerabilitat. Atenent la situació econòmica i social de Nou Barris, disposar d'un ventall de serveis de proximitat -com era l'Oficina de Benestar Social i Família- ampli i de qualitat és una necessitat, sempre que l'objectiu sigui pal·liar les desigualtats existents entre els diversos territoris del districte, de Barcelona i finalment, de Catalunya.
Informar i orientar al veïnat sobre les prestacions existents en matèria de Benestar Social i Família, així com realitzar els tràmits necessaris per accedir a aquests recursos, ha de ser una prioritat als barris amb menys recursos -9 dels barris de Barcelona amb la renda familiar disponibles més baixa es troben a Nou Barris. L'existència d'aquest servei suposa un impuls pel treball contra l'exclusió social i, alhora, es generen un conjunt d'oportunitats per afavorir processos de cohesió social.
Per aquests motius reclamem el retorn de l'Oficina de Benestar Social i Família al districte de Nou Barris, tal com s'havia acordat a reunions informals amb la consellera Dolors Basa.
Atentament,

Esperem el vostre recolzament. Per qualsevol dubte no dubteu en contactar amb nosaltres al nostre correu aavv.porta@gmail.com o be en trobareu els dimarts des de les 18,30 a la nostra seu

Cap comentari:

Publica un comentari