dimarts, 12 de setembre de 2017

El corredor verd Collserola - Forum passa pel barri de Porta (maladeta-sóller-c.mallorca-can dragó)

El corredor verd al barri de Porta


La definició de corredor verd, acceptada per tots els grups polítics del Consistori, al Pla Verd de ciutat és:

"... Els corredors verds urbans són franges amb una presència dominant de vegetació i un ús exclusiu, o si més no prioritari, de vianants i bicicletes, que travessen el teixit urbà i que garanteixen la connectivitat i també la connexió entre les diferents taques de verd existents dins la ciutat.
El conjunt de corredors forma una xarxa verda funcional connectada amb els espais naturals perifèrics, una veritable infraestructura ecològica dins la ciutat.
... En aquest sentit, els corredors verds urbans tenen també un paper estratègic en l’assoliment d’una ciutat saludable ..."

PORTA NECESSITA UNA VERITABLE UNIÓ DEL CORREDOR VERD QUE PASSA PEL BARRI AMB LA XARXA VERDA DE LA CIUTAT I ÉS UNA NECESSITAT INAJORNABLE EN ELS PROPERS ANYS QUE CAL PREPARAR ARA.

Això era el que escrivíem al febrer del 2015.....


Raons d'una àrea de centralitat verda i comunitària en el PERI de Porta

El PERI del 97 va ser ciment i tràfic rodat.

El PERI del 2015 serà verd i comunitari


El verd s'imposa com a nou paradigma a les ciutats modernes.
Els anomenats "jardins comestibles" - horts urbans- ja no són mal vistos a àrees residencials.
Els estudis afirmen els efectes positius del conreu sobre les persones.

Hi ha moltes raons sobre les que fonamentar que Porta necessita mantenir els espais lliures per a les properes generacions, verds i comunitaris, lluny de la bulímia constructora de mig segle.
Per aquesta raó la Avv de Porta, juntament amb altres entitats i veïnat ha preparat una resolució per al últim Consell de Districte d'aquesta legislatura.

- propostes de corredors verd al barri de Porta -

Proposta de resolució del Ple del Districte de Nou Barris.


Proposta de resolució del Ple del Districte de Nou Barris adreçat al Consistori de l'Ajuntament de Barcelona i a l'equip de Govern sobre el Peri de Porta.

Després de 23 anys des de la publicació al 1992 de l'estudi del PERI de PORTA cal una revisió dels objectius del mateix per adequar els temes urbanístics i socials a les necessitats actuals. Per això proposem:
  • iniciar la revisió del PERI de Porta inmediatament (o ... després de les eleccions municipals) constituint una Mesa
  • Cal que aquesta revisió es faci amb participació del teixit social i veïnal del barri.
  • mentrestant no hi hagi un acord sobre el PERI es demana a l'Equip de Govern de l'Ajuntament i del Districte
    • la no concessió de llicències d'obra nova.
    • la suspensió de l'ampliació de superfície comercial a l'Heron City
Així mateix ens trobem amb la necessitat d'adequar aquestes propostes amb les línies de treball de l'Ajuntament de Barcelona sota el concepte de Superilles de l'Agenda 21 amb participació ciutadana.

enllaç a la publicació al diumenge 22 de febrer del 2015 >>>

.

El corredor verd Collserola - Forum al barri de Porta

parc central - maladeta - sóller-ciutat de mallorca - can dragó - meridiana


SI ELS PARTITS POLÍTICS ES CREUEN EL QUE SUBSCRIUEN I DIBUIXEN HAURIEN DE MODIFICAR EL PGM PER ENLLAÇAR EL CORREDOR VERD A MALADETA I PASSA PER...

parc central - maladeta - sóller-ciutat de mallorca - can dragó - meridiana

SI ELS PARTITS POLÍTICS ES CREUEN EL QUE SUBSCRIUEN I DIBUIXEN HAURIEN DE MODIFICAR EL PGM PER ENLLAÇAR EL CARRIL BICI DES DE MERIDIANA A L'AJUNTAMENT DE DISTRICTE I PASSA PER...

parc central - maladeta - sóller-ciutat de mallorca - can dragó - meridiana
..
Mapa extret i ampliat del Pla Verd de ciutat - pàg 66 / detall del seu pas per Porta

En aquest mapa extret del Pla del verd i de la biodiversitat 2012-20 de Barcelona, a la seva pàgina 66, sense posar per escrit els compromisos explicita clarament que no hi ha altre manera d'encaixar el corredor verd Collserola-Fòrum al barri de Porta si els solars en discòrdia del carrer Maladeta - a l'eix parc central - maladeta - sóller-ciutat de mallorca - can dragó - meridiana- es converteixen en una part de la infraestructura ecològica de ciutat corresponent al Pla Verd i això necessita la implicació de tots els partits del Consistori i la modificació del PGM.

A no ser que els polítics el que aproven després no ho acompleixen, o sigui, menteixen!!!!!!

el corredor verd Collserola-Fòrum al barri de Porta existirà sols si els solars en discòrdia del carrer Maladeta - a l'eix parc central - maladeta - sóller-ciutat de mallorca - can dragó - meridiana- es converteixen en una part de la infraestructura ecològica de ciutat al PGM.

Cap comentari:

Publica un comentari