dilluns, 23 de març de 2015

Consell de barri: Ni dret a decidir ni dret a participar ni veïnat per escoltar

La legislació dels Consells de barri necessita una profunda reforma participativa.

Consell de Porta: buit de veïnat, buit de contingut, cap consens.

 

sense veïnat, quina pena!

El passat dia 18 es va realitzat el Consell de barri de Porta (2 per any). Va ser l'últim d'aquesta legislatura i va mostrar totes les mancances d'un equip de Govern que durant 4 anys no ha sabut connectar amb els barris i ni tant sols mantenir una certa formalitat participativa.
Encara no 40 persones van participar en una sala que caben 80. Encara no 30 veïns si descomptem 2 guàrdies urbanes de paisà, 5 persones en representació de partits i 4 de l'Equip de Govern. Va venir la Regidora però no ho varem saber fins que es va presentar!

Cap Consens!

El dijous 12 es va fer la Comissió de seguiment per preparar el Consell de Barri. Les entitats del barri i principalment l'Avv varem presentar una proposta d'ordre del dia que va ser impossible negociar amb la representant del Districte, Rosa Vallcaneras. Segons ella l'únic punt era explicació de la gestió de Govern de la legislatura més precs i preguntes.
L'article 21 del BOPB de 2009-10-2 diu que les Comissions estan encarregades de preparar l'ordre del dia dins un epígraf que parla de participació ciutadana. Les entitats del barri POC DRET A DECIDIR VAREM VEURE EN AQUESTA ACTITUD. Ho acceptàvem la imposició o ens apoderàvem de la taula del Consell de barri. La policia per desgràcia hauria fet costat dels que no tenen raó.

Participació i decisió:

per un nou model de Districte!

La crisi de representativitat i allunyament de la classe política es demostra en fets com aquests on ni tant sols es consensua un ordre del dia. Ni en un òrgan de participació ciutadana, restringit a dos cops a l'any, es permet l'apropament al veïnat dels regidors i consellers.
Necessitem un Districte més descentralitzat, amb més capacitat de decisió i amb més canals de participació del veïnat on es decideixen coses tant importants com el pressupost, la política social o l'urbanisme.
Creiem en l'empoderament de la gent per incidir comunitàriament en moltes de les decisions que afecten en curt i llarg termini el barri. El dret a la ciutat no pot ser només orientat per beneficis privats o partidistes.El dret al barri vol dir que l'obra de Govern passa però el veïnat es queda patint els errors o gaudint dels encerts.1 comentari:

  1. De veritat us pregunteu perquè els veïns no us donem suport? No ens escolteu, us demanem que respecteu el nostre descans i vosaltres no només no ho feu si no que a sobre ens molesteu mes i no ens deixeu ni descansar ni dormir, ens demaneu la nostra col•laboració i ens feu treballar per vosaltres per res, només us preocupeu del que us interessa a vosaltres i a 4 gats mes, si seguiu anant a la vostra creient que ho esteu fent be i no ens escolteu, aquesta serà la nostra resposta: cap suport! Escolteu els nostres problemes del dia a dia!

    ResponSuprimeix