divendres, 20 de febrer de 2015

Nova Àrea de Centralitat a Porta: apostem per Rambles verdes transversals.

A la darrera assemblea de barri varem apostar per convertir els solars encara buits del carrer Maladeta en espais comunitaris.

L'aposta de les entitats són espais verds, ecològicament sostenible i equipaments comunitaris públics.

Al final del carrer  Maladeta hi ha dos espais, anomenats solars, de propietat privada. En la requalificació del Peri de Porta de l'any 1997 es van qualificar com destinats a la construcció d'habitatges. No només això sinó que una part d'ells de propietat municipal van ser subhastats i comprats al 2007 per promotors privats, en època de Ferran Julià i Jordi Hereu.
Mai hauria d'haver succeït. Però encara en la febre de la bombolla hi havia qui feia caixa (Ajuntament) i qui pensava que es faria ric construint fins a l'infinit (promotors privats).
Ara tenim una nova possibilitat. L'Avv ha posat sobre la taula a partits i Ajuntament la revisió del PERI del barri que pot permetre modificar la qualificació dels espais reivindicats per a equipaments i zones enjardinades. Es tracta de deixar espais lliures per a les futures generacions doncs mai sabem quines seran les necessitats futures.
Per descomptat que més totxo no!!
Hi ha desenes d'habitatges buits nous i de segona ma al barri caríssims i gens assequibles per a noves parelles que en prou feina cobren poc més que el salari mínim si no estan a l'atur. Per a aquests demanem la qualificació d'habitatges socials de lloguer assequible.

Un equipament per a l'escola Splai.


L'escola pateix i els alumnes no tenen gimnàs ni cap àrea adequada d'exercici físic. Repetides vegades, suposadament, havia un pressupost municipal per integrar un gimnàs a l'edifici però l'últim cop l'oposició del veïnat de les finques a paret no ho va permetre.
El solar buit situat al costat de l'escola seria el lloc idoni per posar un equipament que permetes un gimnàs-poliesportiu per a els alumnes de l'escola pública Splai i una utilització múltiple pel veïnat en franges horàries. Proposem només que aixequi una planta per no treure visibilitat als edificis colindants. Donaria servei al Casal i a la residència de Gent Gran de Maladeta.

Nova Àrea de Centralitat a Porta: apostem per corredors verds i comunitaris transversals !


Aquest espai podria allargar-se fins al solar buit adjacent a l'altre costat del carrer Andratx on actualment hi ha els horts espontanis dels veïns. Aquí proposem un equipament verd:  una mena de corredor per a la pràctica d'activitat física per a la gent gran i tot el públic rodejat d'espais amb jardins comestibles (horts municipals de cessió) i decoratius amb arbrat.
Aquest espai enllaçaria en un corredor verd i comunitari, Nova Àrea de Centralitat transversal, que proposarem en la modificació del PERI de Porta que lligaria Can Dragó, el passeig Palma de Mallorca, Porta'm a l'Hort, plaça Sóller remodelada i carrer Maladeta que seria transversal al eix Piferrer de zona d'oci convencional empaquetat. Més enllà es troba ja el mateix Ajuntament de Districte.
D'altra banda tindríem un segon eix que començaria a Can Dragó amb Pintor Alsamora i acabaria a Jardins Alfabia on enllaçaria amb el carril bici que recorre el Passeig Valldaura.
Hem de considerar que dins la revisió del PERI de Porta que reivindica l'Avv de Porta es troba la remodelació de la plaça Sóller i del seu equipament de gestió cívica.

- propostes de corredors verd al barri de Porta -

Cap comentari:

Publica un comentari