divendres, 9 de gener de 2015

Nuñez i Navarro porta a judici, amb costes x danys, als horts veïnals de Porta.

"...La loable activitat agrícola ha convertido el solar en un vergel... "

pero se realiza en una finca mía...


Una de las empreses del constructor Nuñez i Navarro, actualment a presó por delictes diversos, ha presentat una demanda per recuperar el seu solar urbà contra els ignorants ocupants dels més de 20 horts urbans que en el seu dia, 5 anys, van donar utilitat hortícola al descampat del carrer Maladeta. El proper dimecres dia 21 de gener hi haurà la vista al jutjats.


Què demana Nuñez i Navarro a través de Josel S.L.?

Dons la demanda exigeix bàsicament condemnar als ocupants a:
 • abandonar immediatament la finca.
 • legitimar la construcció d'un mur de separació de la finca.
 • aplicar un llançament en cas que no desocupin la propietat.
 • demanar una caució de 100.000 euros als ocupants.
 • condemnar als ocupants a pagar la neteja de la finca.
 • condemnar als ocupants a les costes del judici
 • la demanda es concreta en 293.107,50 euros, valor cadastral del solar.
L'esmentat solar va ser comprat a l'any 2007 com a fruit de l'última reparcel·lació del PERI de Porta de l 'any 1994. Era un solar de titularitat pública que en el seu moment es va polir, per fer caixa, l'alcalde J.Hereu en temps del Regidor de Districte Ferran Julià, també del PSC.
La nostra Associació es va presentar a la subhasta per evitar-la però no se'ns va deixar entrar. Tampoc es va acceptar la suspensió cautelar de la mateixa on exigíem la utilitat pública de l'espai contra la venda.

Els horts urbans de Porta des del 2008

Des del 2007 "la finca" ha estat un descampat, sense cap utilitat. Igualment als números 90-96 hi ha un altre "finca" d'un conegut constructor de la zona que també és un descampat.
Segons l'Ajuntament de Districte mai s'ha demanat una llicència d'obres, per la qual cosa, la compra de Nuñez y Navarro va ser amb efectes especulatius i l'esclat de la bombolla immobiliària hauria portat a desestimar construir.
O en realitat, darrera la compra del solar hi havia alguna cosa més fosca de traspas de favors entre administració i un constructor tant important com N&N.
A data d'avui, fa temps que el 100% de l'espai de la "propietat de N&N" està ocupat per horts del veïnat entre joves i adults sense feina a jubilats que els ajuda a passar l'estona.
És una activitat de demostrada eficàcia per combatre l'estress provocat per aquesta societat en crisi continuada. Pels horts han passat tota mena de televisions fins i tot una cadena alemanya doncs aquesta activitat ha adquirit protagonisme fins i tot per l'Ajuntament de Barcelona a través del Pla Buits.

Que demana l'Associació de Veïnes i veïns.


La nostra Associació que ja es va oposar al 2007 a la venda ha demanat a l'Ajuntament de  Districte varies coses:
 • que representi al veïnat i arribi a un acord extrajudicial amb l'empresa que eviti que gent aturada i jubilada, sense recursos, es vegin en el tràngol d'un judici por conrear uns pocs metres d'hort.
 • la recompra dels solars del nº 94 al 110 que mai s'haurien d'haver venut.
 • La conversió de l'espai en una Rambla de Porta o equipaments pel barri que mai suposin la construcció en altura.
 • Un nou espai pel veïnat perquè el veïnat pugui tenir horts urbans legalment autoritzat i gestionat com en altres llocs de la ciutat.
 • En concret demanem que la Masia de Can Valent sigui una escola d'horticultura urbana i jardineria que tindria tot l'espai que hi ha entre el carrer Pintor Alzamora i el cementiri de Sant Andreu. Actualment es un descampat usat provisionalment com a parking de cotxes.

Cap comentari:

Publica un comentari