diumenge, 21 de setembre de 2014

1 Jornada de Sobirania Alimentaria a la ciutat de Barcelona - Impulsem des de 9barris

Volem realitzar la primera Jornada sobre Sobirania Alimentària a la Ciutat de Barcelona. Per això diverses entitats del barri de Porta (9Barris) estem treballant sobre el tema.La idea sorgeix de pensar que hi ha un espectre de productes on encara podem incidir i caminar cap a la Sobirania Alimentaria i que es poden produir i distribuir al i des dels nostres barris, com son els transformats (conserves, melmelades, pastes, etc).


Sembla que és el moment oportú per ocupar i desenvolupar aquest espai, tant per omplir un mercat que maneguen les grans distribuïdores/superfícies, com per desenvolupar un comerç autogestionat just amb criteris de sostenibilitat social, econòmica i ecològica. Estem estudiant les possibilitats reals que tenim per concretar algun projecte i explorar la nostra capacitat de fer-ho possible.

El que desitgem es comptar amb tu per organitzar una jornada en la que puguem reflexionar sobre tot això i amb l'objectiu de crear una cooperativa que ajudi a començar a cobrir l'espai descrit i que acompleixi els mencionats criteris.

Darrera d'aquesta quimera de moment ens troben l'Assoc. Salut i Agroecologia (ASiA),  l'Associació de Veïns i Veïnes de Porta (9Barris), Asc. 500x20 i la Plataforma d'Aturats/des de Nou Barris.

El passat dimecres dia 10 de setembre es va fer la primera reunió on es va decidir que volia dir la Jornada por la Sobirania Alimentaria a la Ciutat, es va definir els criteris ecosocials que hauria d'incloure un treball en aquesta línia, orientat a que per començar surgeixi alguna cosa com la cooperativa de dones que elaboren conserves vegetals a Madrid: Las guardianas de la naturaleza.

Recuperar la lògica del treball mitjançant la cooperació i l'economia social, unint els valors de l'autoocupació, les capacitats de cadascuna i la sostenibilitat amb el medi. (encara que en els nostres cas, sense descartar una iniciativa igual, no va dirigida només a dones).

Anem per feina es veiem per fer una segona reunió el dimarts 23 a les 18h. al locals d'Asia C/Emili Roca, 52. (Baixos) <M> Fabra i Puig o <M> Virrei Amat. Barcelona.
+++ INFO a Telf.: 935346331

Cap comentari:

Publica un comentari