dijous, 3 de juliol de 2014

Xavier Trias es reuneix amb entitats del Districte per conèixer els problemes de primera mà.

Les entitats van poder explicar la pobresa que assola el Districte


En una sessió de treball pactada prèviament l'Alcalde, la Regidora i el seu equip es van reunir amb entitats diverses que varem plantejar la dura situació que viuen molts ciutadans dels nostres barris. La reunió va tocar diversos aspectes. Els més rellevants que semblava hi va haver acord van ser
  • Segona fase de reforma de l'Espai Comunitari Porta: hi havia acord en que hauria de fer-se amb participació de les entitats de Transforma Porta i tot va indicar que hi hauria gestió comunitària dels espais. Es va demanar un Ateneuhttp://avvporta.blogspot.com.es/2014/02/ateneu-de-porta-projecte-per-la.html amb 3 espais: un casal de joves, un hotel entitats i un FabLab i tot va indicar la disposició de la casa Gran per acordar-ho. Hi havia consens que la plaça Sóller necessita una remodelació amb comu acord amb entitats i veïnat.
  • ES va demanar un especial esforç amb el tema del menjar pel nens a l'estiu després que tanca el Banc d'Aliments on participa l'Avv. L'alcalde va dir que hi havia diners sense límit per garantir-lo. Però es va reconèixer que hi havia cassos en els quals els Serveis Socials no acabaven de solucionar.
  • Desnonaments. Se'l va explicar que la xacra de desnonaments que pateix el barri no té precedents i es produeixen cada dia. Trias va parlar dels esforços que duu a terme l'Ajuntament. Va haver disparitat d'opinions sobre el tema.
  • El representant de AlzamoraCF. va demanar que no es renovi el contracte a la Fundació Marcet doncs està portant el camp esportiu de Porta a la paràlisi.L'alcalde va mostrar la disposició a buscar un retorn del camp a la gestió de sempre del club del barri.
  • Trias va escoltar les dificultats que estan suportant els llogaters del pisos privatitzats per Regesa i va demanar de fer una reunió amb membres de l'equip de govern del consistori per buscar solucions.
  • Els aturats van demanar més implicació de Barcelona Activa al que l'alcalde va respondre amb una bateria de mesures de govern que s'estan prenent.
En aquesta reunió van participar les entitats de Tranforma Porta, l'Asc. 500x20, un representant de l'assemblea aturats de 9barris i una representant dels edificis privatitzats de joves. La reunió es va realitzar al centre  cóvoc Can Verdaguer.

Cap comentari:

Publica un comentari