dimecres, 23 d’octubre de 2013

comencem obres adecuació del Centre Comunitari de plaça Sóller

Després d'una llarga reivindicació tenim obres de millora.
Des d'inicis del 2012 l'Associació de Veïnes i Veïns del barri, conjuntament amb les altres entitats varem engegar una campanya per dignificar una de les places més grans de Barcelona i centre del barri de Porta
Aquí teniu les entrades d'aquesta petita fita:


Les obres són fruit de la pressió del barri sobre l'Ajuntament, els partits del Districte i també de la casa Gran. Però els diners en concret, són fruit de l'acord pressupostari entre CiU i el PP que va suposar una inversió de 600.000 euros en dos tongades.
Creiem que l'alcalde i el PP de Nou Barris han estat els garants d'aquestes obres, perquè cal recordar que l'actual equip de Govern del nostre Districte ens volia endossar un magatzem d'aliments i estava totalment en contra de crear un centre comunitari.
La primera, serviran per iniciar les obres exteriors que intentaran aturar les filtracions d'aigua que durant anys han dificultat el treball als locals que usava el centre cívic ara traslladat a Can Verdaguer. El cost final és de 240.000 euros. Aquesta fase ja va començar aquest octubre.


La segona fase serà l'adequació de l'ala oest del baixos de la Sóller per allotjar un centre comunitari que usaran les entitats. Aquesta fase té un pressupost inferior a 200.000 euros. Per la qual cosa, encara sobren quasi 200.00 euros del pressupost que es varen comprometre els partits.
L'Alcalde va comprometre a posar un casal de joves. Però suposadament el pressupost no donava per més.
Ara l'Avv diu que si sobren diners són per acabar els baixos, a la zona est i posar definitivament un Casal de Joves. Així la joventut del barri, que ja té prou amb l'atur, tindrà un lloc on reunir-se, fer activitats i dedicar-se a coses més profitoses que seure als porxos de la plaça.
Al proper Consell de barri us explicarem tot plegat. Us esperem
.....
Encara estem esperant el Projecte Tècnic i el pressupost del conjunt de les obres. El Districte i els tècnics i enginyers de l'Ajuntament es varen comprometre  a entregar a les entitats del barri. Senzillament volem conèixer que fan i com es gasten els diners...
sembla que és difícil tot plegat!!!
Ja tenim més fotos de com esta quedant tot 

Cap comentari:

Publica un comentari