diumenge, 1 de setembre de 2013

La remodelació de la plaça Sóller està més a prop

Després d'any de lluita veïnal els partits mouen fitxa

CiU i PP pacten una petita remodelació dels baixos de la Sóller.

les obres intentaran acabar amb les humitats i adequar l'espai

Des de gener del 2012 l'Associació de Veïns i Veïnes del barri venia reivindicant la remodelació de la plaça Sóller i dels baixos per allotjar un centre comunitari (una mena d'hotel d'entitats).
Volíem fer un potent eix cultural i social entre la Sóller i Can Verdaguer que des de l'inici s'ha quedat petit.
També a la festa major del barri varem celebrar els 30 anys de la plaça amb un acte que reivindicava la seva construcció però també l'evident deteriorament.
També el 12 de març d'aquest any 2013 el Ple del Districte aprovava la remodelació de la plaça. Finalment la visita que les entitats del barri varem fer a l'alcalde de Barcelona, sr. Trias va permetre acabar de desentrellar-ho tot.
Als pactes de pressupost del 2013 entre els partits de la Casa Gran, CiU i PP, varem destinar unes partides per arreglar les humitats i adequar els locals per activitats.

Els acords de PP i CiU per Porta.

El Partit Popular de Nou Barris ens va assegurar que havia fet pressió forta perquè la plaça Sóller entres als pactes. Creiem que deu ser ben cert perquè mai hem vist a l'Equip de Govern de Nou Barris defensant al barri que dieun representar. Segurament la intervenció del PP i també la decissió de l'Alcalde Trias ha acabat posant diners sobre la taula

¿Quines obres i partides hi ha?

Segons el PP de Nou Barris hi ha un acord sobre dues partides de 300.000 euros cadascuna. Servirian per:
  • iniciar les obres aquest setembre a la plaça per acabar amb les filtracions d'aigua perquè el desguas està trencat per l'assentament dels terrenys al llarg de 30 anys. Cost 240.000 euros i 3 mesos d'obres.
  • al gener  començaria una segona fase amb 300.000 euros més per adequar els baixos, la zona central, a l'activitat social de les entitats.
  • La segona fase suposa les següents obres: rampes d'accés sota normativa, adequació instal·lacions elèctrica, d'aigua, aire condicionat, portes i manegues contraincendis, xarxa wifi i sistemes de seguretat.
Aquest mes de juliol una reunió a la seu del Districte amb els representants d'Habitat Urbà, de l'Ajuntament de Barcelona, ens permet conèixer aquests detalls de les obres.

Cap comentari:

Publica un comentari