dilluns, 29 d’abril de 2013

Barcelona resol el concurs de ‘Pla Buits’ per a cedir a l’AVV de Porta el solar Piferrer 122.


Aquest dilluns dia 29 d’Abril, l’Ajuntament de Barcelona ha publicat la resolució del concurs Pla Buits urbans amb implicació territorial i social. L’AVV de Porta ha sigut una de les 14 entitats sense ànim de lucre escollida per gestionar durant tres anys un dels solars.

Tot això ha sigut possible gràcies a la implicació d’un grup de veïns i membres de l’AVV de Porta. Gràcies a aquest esforç es va redactar un projecte que proposava utilitzar el solar Piferrer 122 com espai agrícola urbà socioeducatiu i vertebrador de la vida pública del barri de Porta. Es presentava la creació d’un jardí mediterrani autogestionat on es pogués cultivar plantes alimentàries, medicinals i ornamentals autòctones que potenciessin la relació entre l’agricultura, la jardineria, l’oci urbà, la salut i la societat. Obrint “la porta” a la realització d’un projecte que promogui el tractament terapèutic de persones amb problemàtiques psicològiques o físiques per mitjà de la jardineria. Per veure amb més profunditat el projecte podeu entrar al blog http://transformaporta.blogspot.com.es/

Aquesta proposta ha rebut una molt bona valoració per part de la Comissió d’Avaluació del concurs, sent una de les més valorades del concurs.

Com s’indica en la resolució l’Ajuntament ha decidit assumir una part de la despesa associada a les tasques d’adequació dels terrenys, tal com ja es preveia que podia passar a les Bases del Concurs. En aquest moment s’està estudiant tècnicament quines són les tasques necessàries per a la posada en funcionament dels projectes guanyadors.

Això vol dir que en un breu període de temps, les veïnes i veïns de Porta comptaran amb un nou espai on poder desenvolupar la vida associativa al barri!Per col·laborar en el projecte fiqueu-vos en contacte en el correu aavv.porta@gmail.com o bé a transformaporta@gmail.com Cap comentari:

Publica un comentari